Over Solar Olympics

Solar Olympics is een ontwerpwedstrijd voor alle scholieren van het Zeeuwse voortgezet- en beroepsonderwijs. Leerlingen van ieder niveau en van iedere leeftijd mogen deelnemen. Deelnemers maken een bewegend gadget waarbij een (bij Huis van de Techniek geleend) zonnepaneel zorgt voor de energie. Een leerzame en leuke manier om bezig te zijn met techniek en duurzame energie!

De zonnepanelen worden gratis in bruikleen beschikbaar gesteld door Huis van de Techniek. Er kunnen per school meerdere teams meedoen, ieder team gebruikt één zonnepaneel. Misschien winnen uw leerlingen wel de prijs voor de origineelste, meest functionele of best afgewerkte gadget!

Deelname aan Solar Olympics is gratis, alsook het vervoer op de finaledag. Voor vervoer kan gebruik worden gemaakt van de Techniekbus van Huis van de Techniek.

Lesmodule zonne-energievoorkant lesmodule zonne energie ZZF

Deelname aan Solar Olympics is voor alle niveaus en leerjaren van het middelbaar onderwijs. Leerlingen van havo/vwo3 en ouder, kunnen het project verdiepen met de lesmodule over zonne-energie waarin de volgende drie onderwerpen aan bod komen:

  1. Hoe werkt een zonnecel?
  2. Toepassingen van zonne-energie: net gekoppeld en autonoom.
  3. Maatschappelijke aspecten van zonne-energie.

Download de lesmodule.

Ieder NME Centrum in Zeeland heeft een leskist behorende bij deze lesmodule, die door scholen gratis te lenen is. Voor adressen kijkt u op de website van NME. Benieuwd naar de inhoud van de leskist? Deze staat vermeld in de bijlage van de lesmodule.

Meer informatie

> Organisatoren
> Reglement 2018
> Wervingbrief 2018
Winnaar 2017
> Foto’s en Video’s